Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Tallers de MOTOS en Barcelona | Sense cita previa

Idioma: ES CA

El correcte manteniment de la teva moto és la millor manera de cuidar-la i intentar evitar avaries greus. Des de Fast Bikes volem compartir amb tu alguns consells simples que faran que la teva moto funcioni correctament. Quan tot funciona de la manera com cal, cada component prolonga la seva vida útil. A més, evitaràs sorpreses desagradables en els teus viatges.


#1 La neteja de la moto és fonamental

Netejar la moto permet veure cadascun dels components i assegurar-nos que cada peça funciona correctament. Una moto neta és una moto més segura, podeu veure si les pastilles de frens estan bé, si la cadena necessita algun ajustament i comprovar el nivell d'oli. També és fonamental la neteja del motor. Hi ha molts productes específics per fer aquesta tasca més fàcil. No dubtis a consultar-ho amb els nostres tècnics quan passis per Fast Bikes.


#2 Cadena de la moto: greixatge i ajustament

No oblideu greixar la cadena després de fer la neteja a fons. Els productes de neteja que s'hagin utilitzat hauran arrasat amb el greix de la cadena, deixant-lo desprotegit davant la corrosió. És important que la torneu a greixar per donar flexibilitat al sistema de transmissió. D'aquesta manera minimitzaràs les estrebades en canviar la marxa i reduiràs la fricció entre les parts.

La cadena transmet la potència del motor a les rodes. Portar la cadena fluixa pot provocar que surti del pinyó i si es tensa massa es pot trencar. Ho hem dit diverses vegades, però és fonamental l'opinió dels professionals.


#3 Controla el nivell d'oli de la moto

L'oli compleix funcions fonamentals de motor: refrigera, neteja i protegeix. Si bé canviar-ho és una tasca senzilla, ho és més controlar el seu nivell i assegurar-te que no deixes el teu mot sense oli. No portar l'oli en condicions pot sortir car ja que pot provocar avaries importants. Controla el nivell periòdicament i segueix les instruccions del fabricant. És convenient que també canviïs el filtre d'oli cada vegada que canviïs el lubricant per assegurar-te que la circulació no es veu reduïda per un filtre obstruït.


#4 Desmunta i neteja les pinces dels frens de la moto

Els frens estan contínuament en ús i acumulen tant la pols de les pastilles com la brutícia de la carretera. No toquis mai els discos de fre amb les mans brutes, sobretot si tenen oli o greix. Hi ha productes específics per garantir una correcta neteja dels frens, es pot assecar amb aire de pressió i repassar l'àrea amb paper. No oblideu comprovar el nivell de líquid de frens! A mesura que les pastilles de frens es van desgastant es necessitarà més líquid per compensar aquest desgast. Tenir el control de la distància de frenada és fonamental al moment de conduir. Un professional ha de fer una revisió periòdica dels frens per assegurar-te que tens el control de la teva moto.


#5 Comprova la pressió dels pneumàtics de la moto

Portar els pneumàtics amb la pressió adequada perllongarà la seva vida útil i permetrà que la teva conducció sigui més segura. Si la pressió no és suficient, la moto semblarà pesada i el pneumàtic se sobreescalfà en augmentar la superfície de contacte amb la carretera. En canvi, si la pressió és excessiva, es disminueix l'adherència a la carretera en reduir l'empremta ia més. es produirà un desgast excessiu de la banda central. No oblideu controlar el equilibrat per assegurar un desgast òptim de la superfície del pneumàtic. Un manteniment correcte permetrà prolongar la vida útil dels pneumàtics.


#6 Filtre d'aire de la moto

Evitar que l'aire que introduïu a l'interior dels cilindres estigui brut és la tasca principal del filtre d'aire. Si el filtre està obstruït impedirà que es cremi la totalitat del carburant i la teva moto perdrà potència. Cada component té una importància fonamental en el funcionament correcte del motor. El filtre d'aire ha d'estar sempre net i optimitzar així la relació aire – gasolina. Compartim amb tu més informació sobre el filtre d'aire.

Vigilar l'estil de conducció i mantenir la moto en perfecte estat són els dos consells d'or que engloben els 6 punts clau esmentats. Una moto que funciona bé sempre és més eficient a tot nivell. No oblidis que pots passar a veure'ns per qualsevol dels nostres dos tallers a Barcelona, sense cita prèvia. Fast Bikes està a la teva disposició!

Horari tallers:

Dilluns a divendres:

9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h

Dissabtes:

Sucursal Bac de Roda: 9:00 - 13:00 h

Sucursal Aribau: Tancat

Atenem sense cita prèvia