Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Tallers de MOTOS en Barcelona | Sense cita previa

Idioma: ES CA

Errors cometem tots i la majoria de vegades no en som conscients. Tant si ets principiant com si ets un conductor experimentat, no et vindrà malament repassar alguns punts clau per evitar alguns dels errors més típics que cometem al conduir la nostra moto. Des de Fast Bikes volem que et preparis per començar a gaudir del bon temps i que corregeixis els errors més comuns en conduir la teva moto.


#1 Conduir amb excés de velocitat

La velocitat ens encanta. La pujada d'adrenalina que experimentem en accelerar a la moto és difícilment comparable a una altra sensació. L'augment de pulsacions, la sensació de llibertat i sentir la velocitat directament al cos pot ser addictiu, el tema és si val la pena coneixent el risc que estem corrent. Heu de tenir present que en un accident amb la moto el conductor està molt més exposat i les conseqüències poden ser molt més greus. En augmentar la velocitat augmentem la possibilitat de caure o de xocar contra un objecte fix, a més de reduir la possibilitat de reaccionar davant d'imprevistos.


#2 No preveure les frenades

Poder frenar a temps és fonamental. Controlar la distància de frenada pot evitar un accident. Al moment de frenar hi ha molts aspectes que són determinants, com ara la velocitat a què circulem, ja esmentada al punt anterior. La superfície sobre la qual conduïm i l'estat dels pneumàtics poden ser determinants, a més del propi estat dels frens. Una superfície mullada farà necessari el doble de distància per frenar. Un estil de conducció segur evitarà que necessitem exigir el sistema de frenada al màxim. Pensa que una frenada d'urgència en una moto és fàcil que surti malament.


#3 Descuidar el manteniment de la moto

Hi ha avaries que no podràs preveure, però d'altres es poden evitar amb el correcte manteniment de la moto. Assegurar que els aspectes que pots controlar regularment funcionin bé t'evitarà sorpreses. Controlar la pressió dels pneumàtics, l'estat de l'oli, el greixatge i l'ajust de la cadena, la neteja dels components de la moto i el filtre d'aire entre d'altres, farà que els imprevistos siguin mínims. Passar regularment pel teu taller de confiança mai no està de més. Recorda que a Fast Bikes fem revisions des de €19,95.


#4 No parar esment als moviments d'altres vehicles

No tots els vehicles senyalitzen tots els girs i canvis de direcció que faran. Per aquest motiu és fonamental tenir els cinc sentits posats a la conducció en desplaçar-te amb la teva moto. No utilitzeu aparells reproductors de so a l'orella. Assegureu-vos també de ser visible per a la resta de vehicles, recorda que davant de qualsevol accident el teu cos està exposat al circular amb una moto. No us apropeu excessivament als vehicles per no entrar al angle de visió mort, ja que això no permetrà que el conductor del vehicle pugui veure't pel mirall retrovisor.


#5 Zigzaguejar per avançar vehicles

La mida més petita de la moto ens tempta, a vegades, a avançar altres vehicles o fins i tot de zigzaguejar fins avançar-los. Avançar per la dreta augmenta considerablement les possibilitats de ser envestit, sempre circula per la dreta i avança per l'esquerra. Pensa que per als conductors de cotxes és difícil veure les motos a causa de la seva agilitat en el moviment, fet que empitjora si la moto apareix de cop després d'una d'aquestes maniobres.


#6 No saber triar la moto adequada per a tu

Al moment de escollir una moto, t'has d'inclinar per una mida que puguis controlar. A més, has de tenir en compte l'ús que donaràs a la moto. És fonamental que t'hi sentis còmode i que puguis maniobrar sense cap mena de dificultat. És molt important la posició del conductor i la distribució del pes. És per això que heu d'evitar transportar equipatges molt pesats o voluminosos, ja que poden desestabilitzar la moto.


#7 No portar l'equip adequat

L'equip que porteu al conduir la moto s'anomenen elements de seguretat passiva. Destaca el casc que ha d'estar homologat i millor si és de color clar amb dispositius reflectors. Protegeix el cap, així com també la cara i el mentó si és integral. És fonamental portar-ho ben cordat. Les ulleres són importants per protegir els ulls de la velocitat del moviment, a més d'evitar els enlluernaments. Han de ser resistents a l'aparició de baf i s'han d'evitar les ratllades ja que poden comprometre la visibilitat.


Un estil de conducció responsable i mantenir la moto en perfecte estat, són dos punts clau a l'hora d'evitar els errors més comuns en conduir una moto. L'accident de menor importància pot tenir conseqüències serioses quan es tracta d'una moto. Esperem aquests consells puguin ajudar a parar més atenció al moment de conduir. Recorda que Fast Bikes està a la teva disposició per a qualsevol dubte que tinguis, t'esperem a qualsevol dels nostres dos tallers a Barcelona.

Horari tallers:

Dilluns a divendres:

9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h

Dissabtes:

Sucursal Bac de Roda: 9:00 - 13:00 h

Sucursal Aribau: Tancat

Atenem sense cita prèvia