Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Tallers de MOTOS en Barcelona | Sense cita previa

Idioma: ES CA

Que els frens de la moto funcionin de manera eficient pot estalviar-te ensurts o accidents. Per aquest motiu és convenient que paris atenció als senyals que els frens donen quan comencen a tenir problemes. Hi ha aspectes de la mot que poden esperar per ser revisats, els frens no són un. D'ells en depèn la seguretat i dels que comparteixen les carreteres amb tu. Des de Fast Bikes volem explicar-te com t'avisaran els frens, que tenen problemes.


#1 Pedal de fre dur

És un dels senyals més comuns i pot ser causat per diversos motius, com per exemple que les pastilles estiguin brutes o tacades amb greix o oli. Com que es tracta d'una superfície porosa, s'impregnen amb l'agent extern i formen una pel·lícula que redueix la capacitat de frenada. Un altre motiu pot ser que les pastilles s'hagin cristal·litzat. S'utilitza aquest terme quan en frenar es genera una temperatura més alta del normal, generant que la resina del material de fricció es faci líquida i atorgui una brillantor a la superfície de les pastilles de fre i una textura ultra dura. També pot passar que els discos de fre estiguin danyats o que tinguis problemes amb el servofre, que és el mecanisme que multiplica l'esforç del conductor per frenar la moto.


#2 Vibracions en frenar

Sentir una vibració en frenar la moto pot ser perquè els discos s'hagin lloat, és a dir que s'hagin deformat i que presentin ondulacions. Com a conseqüència la frenada no és homogènia i es pot traduir en una petita vibració.

Que els rodaments de les rodes estiguin desgastats, així com un incorrecte equilibrat poden ser altres de les causes de les vibracions.


#3 Sorolls en frenar la moto

Escoltar que els frens grinyolen no és una sensació agradable, menys encara quan ens encanta conduir i gaudir de la nostra moto. El motiu pot ser que les pastilles de frens estiguin acumulant brutícia, partícules metàl·liques o pols (per exemple en no utilitzar la moto amb freqüència) o que estiguin molt gastades. Que els discos de fre estiguin desgastats considerablement, impedirà que puguin absorbir la calor que genera la fricció amb les pastilles i com a conseqüència pot emetre algun soroll. A més, hi ha la possibilitat que hi hagi un frec entre elements que no hauria d'existir. Per això i si no coneixes a fons el funcionament dels frens, convé que un professional faci una revisió. A Fast Bikes t'oferim els millors preus a revisions!


#4 Pedal esponjós en frenar

La causa més comuna és la presència d'aire al sistema hidràulic de frenada. En exercir pressió sobre el líquid amb aire és quan es genera aquest tacte esponjós. En aquest cas caldrà purgar el circuit per eliminar tot l'aire. Una altra causa possible pot ser que líquid de frens no estigui en bon estat. És una substància que tendeix a absorbir la humitat de l'ambient. Quan els frens adquireixen temperatures elevades, l'aigua present al líquid de frens s'evapora i dóna lloc a aquesta sensació estranya al pedal. Una altra causa possible pot ser un problema mecànic relacionat amb que la pinça del fre s'hagi gripat, o bé el pistó d'aquesta o que els cables de xarxa no funcionin correctament.


#5 Desviament de la moto en frenar

Les causes que la moto es desviï en frenar poden ser diverses i totes necessitaran l'acció d'un professional. Pensa que tenir el control de la moto és fonamental per evitar accidents. Encara que et sembli que no és important i que pots controlar-ho, pensa que conduint, unes dècimes de segon que demoris a reaccionar o que la moto trigui a respondre al teu ordre, poden causar un accident. Estem a la teva disposició per a qualsevol consulta que vulguis fer-nos al C/Aribau 172 i al C/Llacuna 108, Barcelona. T'esperem!

Horari tallers:

Dilluns a divendres:

9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h

Dissabtes:

Sucursal Bac de Roda: 9:00 - 13:00 h

Sucursal Aribau: Tancat

Atenem sense cita prèvia