Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Tallers de MOTOS en Barcelona | Sense cita previa

Idioma: ES CA

Veure i ser vists sempre és important, més si condueixes una moto. La mida reduïda de les motos facilita maniobrar enmig del trànsit sense ser conscients de com queda del conductor. Una il·luminació adequada permetrà que la resta dels conductors et vegin, puguin percebre l'espai que la moto ocupa i ser conscients dels moviments que planifiques realitzar. En conèixer la teva propera maniobra estaran atents a ella.

Des de Fast Bikes volem compartir amb tu tot el que has de saber sobre la il·luminació de la teva moto.

És important saber quins són els llums obligatoris i quins els opcionals, a més de conèixer els tipus de llums d'entre els que pots triar.


Llums obligatòries i opcionals a la teva moto

El Reglament General de Vehicles estableix la il·luminació obligatòria amb motocicletes i cal complir-la al moment de passar la ITV, per evitar multes i també per estar sempre del costat de la seguretat.


Els llums obligatoris són

#1 Les llums de creuament o de curt abast són d'ús obligat sempre. La idea és que la resta dels conductors et vegin com més aviat millor, tant els que vénen en direcció contrària com els que estan davant teu i et vegin a través del mirall. A més, tenen la funció d'enllumenar la carretera per la qual circulem.

#2 Les llums de carretera o de llarg abast només es diferencien de les anteriors en la distància més gran que són capaces d'il·luminar. És important evitar enlluernar els conductors que vénen en direcció contrària. És important que considerem passar de les llums de curt abast a les de llarg i viceversa, totes les vegades que calgui, sempre amb l'objectiu de no enlluernar i així evitar accidents.

#3 Les llums de frenada indiquen als conductors que vénen darrere nostre que estem accionant el fre. D'aquesta manera tindreu temps de frenar a temps i no portar-nos per davant.

#4 La llums de posició davantera i del darrere avisen de la nostra presència a la carretera ia més de l'amplada que té la moto, perquè els càlculs en circular siguin més precisos.

#5 Les llums indicadors de direcció són obligatòries i ajuden a anticipar els moviments que realitzarà la moto. Això és fonamental per no desconcertar el conductor que ve darrere nostre i evitar maniobres d'últim moment.

#6 El catadiòptric del darrere no triangular és un dispositiu que indica la presència d'un vehicle per reflexió dels llums de creuament, que sempre han d'estar encesos. És una manera de fer-nos visibles als conductors que vénen darrere.

#7 La llum de la placa és la que il·lumina la matrícula, igual que als cotxes.

Als ciclomotors, a diferència de les motocicletes, són obligatoris els llums de creuament, frenada, posició del darrere, el catadiòptric del darrere i laterals. Es considera que en tenir menys de 50cc i en no poder superar els 45 km/h, les exigències no han de ser les mateixes.

També pots proveir la teva moto de llums antiboira, tant davanteres com del darrere. Aquests fars han de col·locar-se el més avall possible per obtenir millors resultats. No només són útils en presència de boira, sinó també altres condicions climàtiques adverses. Vine a veure'ns al nostre taller a Barcelona i t'assessorarem en la il·luminació de la moto.


Avantatges i desavantatges dels diferents tipus de llums per a la teva moto

A les làmpades halògenes el corrent elèctric passa per un filament metàl·lic que es posa al vermell viu i desprèn llum. Aquest filament està tancat en una ampolla amb gas halogen, perllongant la seva vida útil i emetent una llum més blanca i abundant. El PH lleugerament àcid de la pell fa malbé el vidre de sorra de quars amb què està feta la bombeta, per aquest motiu has d'usar guants per manipular-la

Aquest sistema d'il·luminació ha millorat amb el pas dels anys, i si bé no assoleixen la intensitat de l'xenó, il·luminen bé i el preu és considerablement més baix. A Fast Bikes t'oferim ofertes increïbles a les primeres marques: Osram i Phillips.

La il·luminació led ha esdevingut una tecnologia que fa anys està incorporada al nostre dia a dia. Els leds són díodes que condueixen electricitat en aplicar-los un corrent elèctric. Un conjunt aconsegueixen una il·luminació molt potent. La llum que generen és blanca i el consum és significativament més baix. Tot això sumat a la seva gran durabilitat fan dels leds una de les millors opcions per a la teva moto

La visibilitat al moment de conduir és fonamental, sobretot en una moto on el conductor està molt exposat. Has de recordar la importància de netejar els fars de la teva moto perquè la il·luminació instal·lada no es vegi reduïda. Aquesta acció del manteniment sol descuidar-se i notaràs la diferència immediatament en fer-la. L'equip de Fast Bikes està a la vostra disposició. Truca'ns, escriu-nos o vine a veure'ns, volem ser el teu taller de confiança!

Horari tallers:

Dilluns a divendres:

9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h

Dissabtes:

Sucursal Bac de Roda: 9:00 - 13:00 h

Sucursal Aribau: Tancat

Atenem sense cita prèvia