Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Tallers de MOTOS en Barcelona | Sense cita previa

Idioma: ES CA

Realitzar viatges per carretera amb moto és més que plaent. La carretera és on més  accidents ocorren i per això cal extremar les precaucions. No hem d'oblidar que com que no té carrosseria que protegeixi el cos del conductor, qualsevol incident pot causar lesions greus. Des de Fast Bikes us recomanem que encara que el clima sigui agradable, eviteu deixar parts del cos al descobert i us aconsellem l'ús d'un calçat capaç de protegir els peus en cas de caiguda. És aconsellable fer una revisió de la teva moto abans d'iniciar un viatge per carretera per evitar sorpreses desagradables. En aquest article t'expliquem les infraccions més freqüents a la carretera perquè augmentis les precaucions.


#1 Conduir a una velocitat inadequada

La velocitat adequada per circular és la que us permet controlar la moto amb seguretat en tot moment. Això no vol dir que hagis de circular lent, de vegades portar la moto a una velocitat massa baixa pot ser motiu d'accident. Has d'acompanyar el trànsit i tenir una moto en bones condicions, capaç de respondre al que demanis. L'estat dels pneumàtics és fonamental per garantir l'adherència a la calçada. La profunditat dels solcs mai no han de ser inferior a 1.6 mm segons la normativa vigent, però t'aconsellem que no circulis amb una profunditat inferior a 2 mm. La pressió d'inflat és fonamental perquè el pneumàtic pugui complir bé amb tot allò que se li exigeix en circular a la carretera. A Fast Bikes t'oferim ofertes increïbles en pneumàtics durant tot l'any, no corris riscos innecessaris!


#2 Avançar sense complir la separació mínima

No només és obligació dels vehicles mantenir una separació mínima lateral al moment d'avançar; les motos també han de complir-la. A la carretera les velocitats són més grans que dins de centres urbans i per aquest motiu has d'allunyar-te 1.50 m com a mínim per fer un avançament amb seguretat. Pensa que és fonamental que portis la càrrega distribuïda equitativament per evitar desequilibris que posin en perill la conducció. La separació amb el vehicle que circula davant ha de permetre frenar amb seguretat. La distància de frenada depèn de l'estat dels pneumàtics, però també de l'estat dels frens. El sistema de frenada ha de funcionar perfectament per això t'aconsellem una revisió abans de llançar-te a l'aventura de la carretera. Tingues en compte que des que percebem un perill, hi ha un temps de reacció, un altre per accionar el fre i per fi el temps de frenada. Estar atent és fonamental però també que el teu moto estigui en perfecte estat per poder comptar amb propietats mecàniques òptimes.


#3 Avançar per la dreta

Avançar per la dreta està prohibit com a norma general, ja que és possible que el vehicle al qual estàs avançant pretengui tornar al carril dret. En aquesta situació, la moto sempre té més risc ja que és més inestable i encara que sigui més fàcil maniobrar, és freqüent que aquests moviments bruscos acabin en caiguda. La il·luminació juga un paper fonamental en la conducció. Ens permet veure però també ser vistos per altres conductors. No has d'oblidar utilitzar els llums per senyalitzar cadascuna de les maniobres que vulguis fer. A Fast Bikes trobaràs les millors ofertes a les primeres marques Osram i Phillips.


#4 Avançar entre cotxes

Les motocicletes han de complir les mateixes normes de circulació que un cotxe: circular pel centre del carril, senyalitzar les maniobres amb antelació, etc. Avançar entre vehicles sense mantenir una separació adequada és arriscat ja que són moviments imprevisibles per a la resta de conductors. Recorda que existeix un punt mort que no és possible veure mitjançant els miralls retrovisors d'un cotxe, si t'hi trobes l'altre conductor no es podrà adonar de la teva presència. En dies de pluja aquest comportament és especialment perillós ja que és més fàcil relliscar, sobretot en circular sobre els senyals vials pintats a la calçada.


#5 Avançar envaint el sentit contrari

Envair el sentit contrari per avançar quan no és permès és una infracció greu que es castiga amb multes de 500€ i 6 punts de carnet. És una conducta perillosa per a tu però també per als vehicles que avances i per als que s'acosten en sentit contrari. Estem involucrant moltes vides en una maniobra perillosa que es pot evitar. Recordeu que l'ús d'un casc homologat és fonamental per reduir el risc que l'accident sigui mortal.
La conducció preventiva és l'actitud necessària per conduir. De tots els conductors depèn la seguretat viària i tenir motos en bon estat, que puguin respondre correctament davant de les necessitats en circular, és fonamental per evitar accidents. A Fast Bikes estem a la teva disposició per a qualsevol consulta que tinguis!

Horari tallers:

Dilluns a divendres:

9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h

Dissabtes:

Sucursal Bac de Roda: 9:00 - 13:00 h

Sucursal Aribau: Tancat

Atenem sense cita prèvia