Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.

Tallers de MOTOS en Barcelona | Sense cita previa

Idioma: ES CA

Perquè el motor treballi de manera correcta ha d'estar perfectament lubricat. L'oli no només evita el fregament dels components: refrigera, neteja i protegeix. El lubrificant forma una fina capa entre 2 superfícies sòlides que es mouen. Si no el canvies, acceleres el desgast de les peces a més de generar sorolls i en el pitjor dels casos pots asfixiar el motor. Com a regla general, l'oli s'hauria de canviar cada 6.000km, però hi ha factors externs que poden reduir aquest període. Des de Fast Bikes volem explicar-te per què has de canviar regularment i evitar danys importants. Descuidar el canvi d'oli, servei que té un baix cost, et pot sortir molt car.


Comprova el nivell d'oli de la teva moto

Tots els components del motor necessiten la presència d'un lubrificant per evitar el fregament continu i la pujada de la temperatura. Comprovar el nivell d'oli és fàcil i tens diferents maneres de fer-ho depenent de la moto que tinguis. Abans de fer la comprovació és important que la moto estigui sobre una superfície horitzontal i és preferible que l'oli no estigui gaire fred. Donar una volta abans de fer el mesurament soluciona aquest problema.

La primera forma i la més utilitzada és comprovar el nivell d'oli a través de la vareta. Un cop treta la vareta l'has de netejar i tornar-la a introduir per obtenir el nivell real. La segona és l'ull de bou que algunes motos tenen al càrter. És una mini finestra que us permet veure fins on arriba el nivell de l'oli a simple vista. I la tercera és el cargol de nivell que es troba sobretot amb motos de dos temps. És un cargol que es troba a l'alçada d'on és l'oli. Has de descargolar-lo, inclinar una mica la moto i quan l'oli treu el cap és que verifiques que tens oli suficient.

Al manual d'instruccions de la teva moto pots veure les característiques que l'oli ha de tenir. No tots els olis són iguals i heu de triar l'idoni per al òptim funcionament del motor. El canvi doli és vital per evitar problemes costosos.


La importància del filtre d'oli

Les peces del motor produeixen, inevitablement, un desgast encara que estiguin ben lubricades. Això produeix una mena de llimadura metàl·lica que acaba alterant l'oli. Aquests residus són escombrats per l'oli i desplaçats fins al filtre. Aquesta és la seva funció: retenir totes les impureses que ha generat el funcionament del motor. Un filtre brut o en mal estat ja no compleix la funció. Tenir els components de la teva moto en bon estat és la millor manera de allargar la vida útil i de estalviar diners.


Com triar l'oli per a la teva moto

L'oli flueix entre els components del motor, facilitant el moviment i disminuint la força necessària per fer-ho. D'aquesta manera aprofiteu millor la potència utilitzada.

Un oli de marca sempre és garantia de qualitat, per això a Fast Bikes tenim una norma inamovible: sempre treballem amb les primeres marques. En el cas de l'oli, utilitzem la de millor qualitat i líder al món de la moto: Castrol.

No obstant això, no és l'únic que cal tenir en compte. És important prestar atenció a les indicacions del fabricant a l'hora d'escollir el lubricant adequat i sempre has de consultar amb professionals experimentats que et puguin assessorar.


Si bé el canvi d'oli no és una tasca difícil, hi ha moltes dades que heu de conèixer i tenir en compte. Com ja hem dit, el canvi d'oli té un sota cost i sempre és millor posar la teva moto a les mans d'un professional. A Fast Bikes ho podem fer per tu ia uns preus increïbles. T'esperem a Barcelona i sense cita prèvia!

Horari tallers:

Dilluns a divendres:

9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h

Dissabtes:

Sucursal Bac de Roda: 9:00 - 13:00 h

Sucursal Aribau: Tancat

Atenem sense cita prèvia